MENU
Головна » 2014 » Грудень » 17

    Світова література - важливий предмет, який залучає школярів до найвищих досягнень світової літератури, виховує в учнів повагу до духовних здобутків людства. Вчителі-словесники ліцею приділяють велику увагу вихованню любові до художнього слова.

    День світової літератури в ліцеї пройшов згідно плану роботи методоб'єднання вчителів суспільно-гуманітарної кафедри  21 грудня 2014 року. Він включав конкурс читців поезії М.Ю.Лермонтова та проведення вікторини  "Від античних часів до сьогодення".

    Учасниками конкурсу читців були кращі учні ліцею, які представляли свої класи:

                                5 клас - Міхайлова Валерія;

                                6 клас - Завидняк Катерина;

          &nb ... Читати далі »

Просмотров: 604 | Добавил: khil | Дата: 17.12.2014 | Комментарии (0)

        Напередодні Дня Святого Миколая, я щиро вітаю  усіх діток, а зокрема наших вихованців із Днем Святого Миколая!!! Особливо тих , хто носить це імя Микола!!! Сердечно бажаю Вам здоров’я, добра, радості та великої духовної благодаті. Святий Миколай в християнській традиції є уособленням благочинності. В цей радісний день всі діти вірять, що знайдуть свій подарунок, тому що Святий Микола всіх бачить з небес, любить і дарує добро «нині і вічно і повсякчас». Щастя, добра та злагоди Вам і вашим родинам!

            Хай Миколай у вишиванці розбудить подарунком вранці

            І принесе у Вашу хату добробут, радості багато.

... Читати далі »

Просмотров: 504 | Добавил: natalig | Дата: 17.12.2014 | Комментарии (0)

Поради для дев'ятикласників

    Дев’ятий клас – найбільш відповідальний і важкий етап шкільного курсу літератури. Перехід від уроків літературного читання до вивчення систематичного курсу літератури на основі художньо-історичних принципів вимагає якісно нового ставлення школярів до красного письменства. Дев’ятикласники-читачі перебувають у складному стані переходу від переважно моральної оцінки літературних творів до їх соціально-естетичного осмислення. Дев’ятикласникам притаманні своєрідні якості, пов’язані з віковим розвитком, віковою психологією, переходом від підліткового віку до юнацтва. Якщо п’ятикласники-шестикласники відзначаються «наївним реалізмом», тобто злиттям мистецтва і дійсності, емоційною цілісністю та схематизмом читацького сприйняття, то для учнів сьомих-восьмих класів художній текст цікавий настільки, наскільки він співзвучний з їхніми етичними пробл ... Читати далі »

Просмотров: 583 | Добавил: khil | Дата: 17.12.2014 | Комментарии (0)

Вивчення віршів напам’ять - одне з важливих завдань шкільних домашніх робіт з літератури. Це не тільки збагачує кругозір, але й тренує її пам'ять, вчить систематизувати і запам'ятовувати інформацію.

 До того ж, вивчення віршів напам'ять вважається відмінною практикою для раннього розвитку дітей. Фахівці радять приступати до занять якомога раніше, не чекаючи шкільних років.

 Виявляється, вірші краще запам'ятовувати не по частинам, а повністю.

 Декому достатньо три-чотири рази прочитати вірш, і вони можуть повторити його, не заглядаючи у книгу.

Існує декілька  секретів  запам’ятовування:

1. Вірші ефективно вивчати не по рядках, а по строфах. Якщо повторювати один рядок декілька разів, потім переходити до наступного та повторювати цю процедуру знову, може виявитися, що ви будете плутатися усередині строфи, тому що такий стиль вивчення дає можливість переходити від наступних ря ... Читати далі »

Просмотров: 519 | Добавил: khil | Дата: 17.12.2014 | Комментарии (0)

З кожним роком технології все активніше впливають на навчальний процес і систему освіти в цілому. На сьогоднішній день на ринку праці потрібні випускники навчальних закладів, які не тільки мають якісні знання, а й мають відповідні навички. Останніми роками ці навички отримали сталу назву – навички 21 століття ... Читати далі »

Просмотров: 490 | Добавил: ymerenich | Дата: 17.12.2014 | Комментарии (0)