MENU
Головна » 2015 » Грудень » 18

 

   Кожне свято по-своєму цікаве та веселе. Взимку нема роботи на полі, на городі. Отже, і посвяткувати та пожартувати можна довгими зимовими вечорами.

   19 грудня в сиву давнину український народ відзначав день Святого Миколая. Цей день був особливо урочистим. Вважалося, що цей святий є захисником усіх бідних і знедолених. Та найбільше його вшановували діти, для яких він був почесним охоронцем.

   В Україні, особливо в західних областях, до цього дня було прийнято добре готувались. Ввечері Миколай заходив до оселі з подарунками. Якщо діти спали, Миколай клав подарунки їм під подушку.

   Вручаючи кожному окремо гостинець, Святий Миколай згадував усе те добре, що зробила дитина протягом року, і соромив за нечемні вчинки, ще й клав різочки для неслухняних дітей. Відтак діти свято вірили в існування цього доброго захисника і намаг ... Читати далі »

Просмотров: 638 | Добавил: natalig | Дата: 18.12.2015 | Комментарии (0)

    З 14 по 18 грудня в Ільницькому спортивно-гуманітарному ліцеї був проведений тиждень природничих наук. Активними організаторами цього Тижня  були: голова методоб'єднання вчителів природничо-математичних дисциплін, учитель хімії  - Палош Тетяна Іванівна, заступник директора з виховної роботи, вчитель фізики - Гелей Наталія Михайлівна, вчитель географії та економіка - Дмитрук Вікторія Павлівна. У рамках Тижня проводилися цікаві заходи: ігри, конкурси, конференції, виставки.

   У понеділок,14 грудня, була проведена науково-практична конференція на тему "Хімія в повсякденному житті". Під час цього заходу учні переглядали презентації та дискутували на різні актуальні теми з організаторами конференції - вчителем хімії Палош Т.І та учнями 11 класу Довжанином Андрієм, Шестак Нелею, Ловска Оксаною, Симканинець Тетяною, Соколовою Оксаною, ... Читати далі »

Просмотров: 706 | Добавил: svitlana | Дата: 18.12.2015 | Комментарии (0)