MENU
Головна » 2022 » Грудень » 13 » Андріївські вечорниці.
20:50
Андріївські вечорниці.

Сьогодні, 13 грудня, відзначається Свято Андрія Первозванного, яке вважається найбільшим передноворічним святом. В народі говорили: «Зима прийшла і празничків привела».  Дійсно, взимку багато свят. Однак день Андрія Первозваного здавна був одним з найочікуваніших і найвеселіших та називали його «Великими вечорницями».Саме на таку тему,у 10 -А класі, було проведено виховну годину(Класний керівник -Н.Ю.Велинан)

Оповите різдвяно-новорічним передчуттям дива, свято захопило дітей своєю неймовірною атмосферою. Вони стали частиною великого дійства, даючи нове дихання стародавнім традиціям. Як і їхні предки, загадували бажання на щастя, на мир, на довгу долю. 

Разом з дівчатками ворожили на щастя, жартували та проводили забави. Співали пісні, переказували цікаві історії, як і годиться цього дня, пригощалися пряниками й варениками! І, звичайно ж, кусали Калиту. Великий солодкий корж, що символізує сонце й має форму кола – "Калиту" підвішували на стрічці так, щоб стрибнувши, ледь можна було дістати. За правилами, треба було відкусити коржа, не допомагаючи собі руками, і при цьому не засміятися. Відновлення такого звичаю викликало у школярів неймовірні емоції.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 311 | Додав: natalig | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: