MENU
Головна » 2021 » Грудень » 16 » «Чорнобильська катастрофа: ВЧОРА,СЬОГОДНІ,ЗАВТРА»
17:07
«Чорнобильська катастрофа: ВЧОРА,СЬОГОДНІ,ЗАВТРА»

   14 грудня – день, коли Українська держава вшановує героїчний подвиг учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

   Насамперед, це день мужніх та самовідданих людей, які у 1986 році прийняли доленосний виклик, щоб захистити не тільки Україну, але й усе людство від руйнівного впливу зруйнованого внаслідок аварії на Чорнобильської АЕС 4-го енергоблоку.

   Силами понад 600 тисяч ліквідаторів за рекордно короткий термін, 206 днів, у 1986 році було побудовано об’єкт «Укриття». Це перша захисна споруда, яка дозволила пом’якшити згубний вплив мирного атома, що вийшов з-під контролю.

   Сьогодні наш обов’язок – пам’ятати про учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, які є прикладом мужності, самовідданості та високого професіоналізму.

   14 грудня  Наталія Михайлівна Гелей разом з учнями 10 класу Ільницького спортивно-гуманітарного ліцею  підготували годину пам‘яті " Мій біль - Чорнобиль"  до 35 річниці трагедії. Метою уроку було згадати історію аварії , поглибити знання учнів про неї та учасників , що віддали своє здоров‘я та життя під час ліквідації наслідків наймасштабнішої катастрофи ХХ століття .

Переглядів: 227 | Додав: natalig | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: