MENU
Головна » 2018 » Жовтень » 30 » День туризму в ліцеї 2018!
21:36
День туризму в ліцеї 2018!

З найдавніших часів люди вирушали в подорожі з метою пізнання світу й відкриття нових територій, з торгівельними, дипломатичними, військовими, релігійними та іншими місіями.

Слово «туризм» походить від французького “tourisme” – прогулянка, подорож – подорожі у вільний час пов’язані з від’їздом за межі постійного проживання і один з видів активного відпочинку, який поєднує відновлення продуктивних сил людини з оздоровчими, пізнавальними, спортивними та культурно-розважальними цілями.

Туристська діяльність також сприяє формуванню активної життєвої позиції молодої людини. Наприклад в туристичних походах молодь загартовує свій організм, зміцнює здоров’я, розвиває витривалість, силу й інші фізичні якості, здобуває прикладні навички й уміння орієнтування на місцевості, подолання природних перешкод, самообслуговування та інше. Особливі умови туристської діяльності сприяють вихованню моральних якостей особистості: взаємопідтримки, взаємодопомоги, організованості і дисципліни, принциповості, чуйності й уваги до товаришів, сміливості, стійкості і мужності, почуття відповідальності.

Гамірним видався День туризму в Ільницькому ліцеї. Адже зранку всі очікували свята та хорошої погоди.

На околиці села Ільниці, в урочищі «Пирчок» зібралися юні туристи Ільницького спортивно – гуманітарного ліцею. Вони долали смуги перешкод, бігали та стрибали,розпалювали вогнище, пересувалися канатними дорогами.

Активну участь у цьому заході брав рій Ім.О.Данильченка. Вони допомагали наймолодшим ліцеїстам майже на кожному етапі змагань.

Керманичем усього дійства був директор Іршавського районного центру позашкільної роботи І.І.Терпай разом зі своїми підлеглими. Під його керівництвом юні туристи провели заочну мандрівку рідним краєм. На завершення він подякував усім присутнім за гарно проведений час, а також побажав, щоб проведення Дня туризму стало доброю традицією в ліцеї.

Смачними були печена картопля, сало та бограч, приготовлені учасниками змагань. Надіємось, що знання, які діти почерпнули під час туристичних змагань, згодяться їм в житті й цей день запам’ятається надовго.

 

 

 

 

Переглядів: 480 | Додав: natalig | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: