MENU
Головна » 2015 » Червень » 22 » Дослідницька експедиція учнів ліцею
22:22
Дослідницька експедиція учнів ліцею

        Літо, сонце, відпочинок і такі бажані та довгоочікувані літні канікули…

      Днями учні  7 класу  Ільницького спортивно-гуманітарного ліцею разом з  класним  керівником   Керестей Світланою Юріївною,  вчителем географії Дмитрук Вікторією Павлівною, учителем біології Петрище Сніжаною Йосипівною,  вчителем англійської мови Попович Тетяною Михайлівною  та вихователем  Кеню Ганною Василівною  побували у передгір’ях  Вулканічного  хребта, вивчаючи геологічні пам’ятки Великого Долу. Піднімаючись до вершин, учні ознайомились з геоморфологічною будовою Іршавщини. Розглядаючи її з висоти 700 м, вони були зачаровані красою Іршавської улоговини, оточеної масивами Великого Долу, Тупого і Гату. Мандруючи лісовими стежками, діти вивчали причину утворення ярів, флору та фауну даної місцевості.

     Справжньою несподіванкою для всіх була зустріч із «візитівками  Карпат» - саламандрами, яких учні розглядали, передаючи з рук у руки.

     Юні дослідники з великою зацікавленістю розглядали невисокі гори, які виявилися конусами згаслих вулканів. Виходи андезитових скель створили тут незабутній пейзаж для юних дослідників. Знаходячись на  застивших потоках лави, діти з цікавістю розглядали гірські породи цієї місцевості і уявляли, що відбувалося на даній території в недалекому геологічному минулому : катастрофічні вибухи, потоки лави, народження нових гір. Діти зрозуміли причину вкриття частини Іршавської котловини невеликими «вулканічними бомбами». Учні піднімалися на деякі скелі заввишки 20 м і з’ясовували  причину набуття їх чудернацьких форм в результаті обвітрювальних  процесів. Учні зібрали зразки мінералів для створення власних колекцій (базальти, андезити, кальцити, ліпарити).

   У майбутньому учасники дослідницької експедиції планують вивчення сфагнового болота «Чорне Багно»

.

    Учасники дослідницької експедиції  зробили  висновок, що даний геологічний об’єкт Іршавщини потребує більшої реклами для його геотуристичного використання в майбутньому.

                                                   

                                                              

                                  

Переглядів: 556 | Додав: khil | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: