MENU
Головна » 2014 » Жовтень » 24 » Європейський тиждень місцевої демократії
16:35
Європейський тиждень місцевої демократії

«Європейський тиждень місцевої демократії» – політична ініціатива Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи та Європейського комітету місцевої та регіональної демократії. Перший «Європейський тиждень місцевої демократії» в Україні було проведено 15-22 жовтня 2007 року. У більшості регіонів було успішно впроваджено ряд заходів, які сприяли залученню громадян, молоді до справ місцевого самоврядування та кращому усвідомленню ними європейського вектора розвитку нашої країни.

  Проведення заходу призначено на тиждень, що включає 15 жовтня – дату відкриття для підписання Європейської хартії місцевого самоврядування у 1985.році. За допомогою цього правового інструменту держави-члени Ради Європи, які підписали Хартію, зобов'язуються втілювати принципи місцевого самоврядування в своєму національному законодавстві. 

Згідно  виконання наказу управління освіти і науки облдержадміністрації від 14.10.2014 року №02-16/397”Про проведення Європейського тижня місцевої демократії”. у Ільницькому спортивно - гуманітарному ліцеї були проведені такі заходи.

План проведення тижня

 

  1. Тематична виставка на тему: «  Європейська хартія місцевого самоврядування  ».
  2. Виховні години на тему: «  Демократія у шкільному житті  », «  Про самоврядування в Україні ».
  3. З метою ознайомлення учнівської молоді з діяльністю органів місцевого самоврядування була проведена зустріч старших класів з головою сільської ради В.А.Симканинць.

 

Переглядів: 602 | Додав: natalig | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: