MENU
Головна » 2015 » Грудень » 5 » "ГЕТЬ ПАЛІННЯ! МИ - ЗДОРОВЕ ПОКОЛІННЯ!"
20:09
"ГЕТЬ ПАЛІННЯ! МИ - ЗДОРОВЕ ПОКОЛІННЯ!"

«Пам'ятай! Життя є дар, великий дар, і той, хто

 його не цінує, цього дарунку не заслуговує»

Леонардо да Вінчі

 

     Людство в своєму розвитку вже переступило межу третього тисячоліття. Без сумніву, за такий час в суспільстві вирішувалися і вирішуються безліч проблем.Такою, що потребує негайного вирішення, постає сьогодні проблема тютюну, вона стосується кожного з нас, а не лише тих хто палить.

      То чи можна знайти місце для боротьби з тютюнопалінням в шкільній програмі? Здається так, систематичне інформування підлітків про небезпеку для здоров"я споживання тютюну і впливу тютюнового диму, про його негативні економічні і екологічні наслідки, про переваги здорового способу життя є дуже важливим для формування стійкої життєвої позиції в учнівському середовищі. Ми не можемо абсолютно захистити дітей та підлітків від рекламних акцій тютюнової індустрії, ми не можемо убезпечити підростаюче покоління від впливу " вулиці", але ми маємо можливість мінімізувати цей вплив шляхом формування у підлітків стійкого імунітету до тютюну через виховання уваги і поваги , як до власного здоров"я, так і до здоров"я інших людей.

      З метою розширення знань учнівської молоді про негативні наслідки тютюнопаління та інших шкідливих звичок, щороку в навчальних закладах проводяться тижні, місячники на тему «Шкідливі звички».

     Згідно плану роботи нашого закладу був проведений місячник під гаслом -  " Геть паління! Ми здорове покоління!".

      У рамках місячника було проведено низку заходів: бесіди «Шкідливі звички. Тютюнопаління, алкоголізм», «Що таке здоровий спосіб життя, основні вимоги та поради», «Проблема наркоманії в Україні», «Алкоголізм-хвороба, яка руйнує людські життя», «Наркоманія-шлях до безодні», корекційно-розвивальні заняття «Здоров’я - цінність народу», «Наркотики-міфи та реальність», «Як діяти в ситуації ризику?», анкетування «Ваше ставлення до проблеми тютюнопаління».

    Метою заходів було  інформування молоді про негативний вплив тютюну на здоров"я не лише того, хто палить, але й оточуючих, про ризик розвитку залежності від тютюну, набуття  нових та ускладнення наявних захворювань; формування у підлітків якостей сильної особистості та здатності протистояти тютюновій індустрії;попередження паління серед підлітків та учнівської молоді.

     Заключним етапом  стала інтегрована виховна година у 6 класі на тему «Суд над цигаркою», яку підготували і провели класний керівник Староста Віта Олександрівна та практичний психолог  Ромочівська Марія Федорівна.

     Отже, роблячи висновок з проведених заходів,  можна сказати, що  кожен сам вирішує, курити чи не курити, зміцнювати своє здоров'я фізичними вправами чи рости хирлявим слабаком. Проте правильний вибір може зробити тільки той, хто вже здатний відповідати за свою поведінку, за своє здоров'я та за своє майбутнє взагалі». А що таке здоров'я? Здоров'я —найбільше багатство. Погляньте на це прислів'я: «Бережи одяг, доки новий, а здоров'я — доки молодий». Правильно робить той, хто розумно виконує правила поведінки, якими слід жити в суспільстві. Бо, поки ти молодий і в тебе здорове тіло, цей дар природи треба берегти. Втратити ж все легко, тільки повернути іноді важко, а то й неможливо. Люди кажуть: «Є каяття, та нема вороття».

 

Переглядів: 625 | Додав: natalig | Рейтинг: 3.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: