MENU
Головна » 2016 » Липень » 26 » Літній мовний табір "Happy Campers"
23:23
Літній мовний табір "Happy Campers"

Інформація про літній мовний табір"Happy Campers" 

при Ільницькому спортивно-гуманітарному ліцеї

Іршавської районної ради Закарпатської  області

 

1.    Термін  роботи: 06 червня-20 червня 2016 року ( 12 днів).

2.    Кількість учнів: 30 осіб.

3.    Класи: 5-9 .

4.    Вчителі, залучені до роботи літнього мовного табору: 3 особи   (Хіль С.В., Дмитрук В.П., Попович Т.М.)

5.    Технічне оснащення: 2 комп’ютери, доступ до мережі Інтернет, мультимедійний проектор.

6.    Екскурсії: до мотузкового парку «Тарзан», до Смерекового   Каменя, до супермаркету «Барва», до Національного природничого парку «Зачарований край».

7.    Урочисте відкриття та закриття табору: пікнік на природі, англійське чаювання.

8.    Щоденні тематичні заняття англійською мовою за планом.

 

Завдання.
Створення літнього мовного табору «Happy Campers» мало на меті забезпечення якісного навчання дітей англійської мови. Табір покликаний спонукати школярів практично застосовувати знання з англійської мови, отримані  протягом навчального року. У таборі діти мали можливість спілкуватися англійською   мовою та застосовувати її у різних формах діяльності (в ігрових та концертних програмах, театральних виставах тощо). Літній мовний табір проводився під час канікул, коли школярі потребують відпочинку. Саме тому основна мета мовного табору була - зацікавити учнів англійською   мовою, сприяти самостійній підготовці вдома, підвищити мотивацію учнів до вивчення англійської мови.

 

Мета:
• створити умови для здобуття учнями необхідних мовних навичок;
• допомогти дітям непомітно подолати мовний бар'єр;
• надати можливість удосконалити свою розмовну мову;
• поєднати навчання із захоплюючим відпочинком;
• сприяти формуванню позитивної мотивації для подальшого вдосконалення    англійської мови.

 

Режим роботи:
09. 00-09.20 – Прийом дітей.
09.20-09.30 – Ознайомлення з планом роботи на день.
09.30-11.00 – Робота в загонах.  Комунікативна діяльність (спілкування, ігри,  тематичні заходи).
11. 00-11.30 – Вільний час (перерва на ланч, релаксація).
11.30-12.40 – Робота в загонах.
12.40-13.00 – Підсумки дня. Повернення додому.
 

      Робота літнього мовного табору «Happy Campers» була спланована за тематичними днями, а саме: «День знайомства» «День бережного ставлення до природи», «Екскурсійний день. Турпохід до Смерекового Каменя», «День знавців англійської мови», «День кіно», «День України. Екскурсія до Національного природничого парку «Зачарований  край», «День Великобританії», «День покупок», «День дружби», «День здорового способу  життя»День здорового харчування», «Підведення підсумків». Завдяки цьому вдалося створити відповідне мовне середовище та умови для заохочення учнів до вивчення англійської мови. Табір було розташовано у кабінеті англійської мови, який оснащено персональним ноутбуком з мережею Інтернет.  Крім того, під час роботи літнього мовного табору учнями та вчителями використовувався компютерний клас з мультимедійним проектором, ліцейний спортивний майданчик та парк. Необхідні канцтовари було придбано за спонсорський кошт та кошт учителів англійської мови.

    Слід відзначити насичену й цікаву програму, яку ретельно готували вчителі. Feedbacks, які було зібрано у дітей по закінченню, показали, що найбільш запам’яталися наступні форми роботи: Студія творчості, проект «Some Exciting Days», «Let Us Travel to Great Britain», сесія «Мої улюблені персонажі фільмів», перегляд фільму «Wall-E» та його подальше обговорення, Food Quest й приготування сендвічів та інше.

     Рухливі форми роботи на свіжому повітрі змінювалися пізнавальними сесіями у класній кімнаті.

      У таборі панувала атмосфера взаємоповаги, зникли мовні бар’єри, комплекси й страхи. Ігри із тімбілдінгу навчили дітей діяти однією командою, допомагати один одному.

     Було організовано чотири захоплюючі екскурсії: до мотузкового парку «Тарзан», до Смерекового Каменя, до супермаркету «Барва» та до Національного природничого парку «Зачарований край".

   Без сумніву, зустріч з волонтером проекту "Go Camps" Джеррі Саланом, який був залучений до роботи у літньому мовному таборі громадською організацією "Go Global", залишиться у пам'яті учнів на все життя. Під час зустрічі учні працювали над проектами, брали участь у рухливих іграх, мовних зарядках, командних іграх. Учасники цього дійства вивчили пісню "It is a Life Lesson", спілкувалися з носієм англійської мови, що підвищило їх мотивацію до вивчення англійської мови.

    Закриття табірної зміни відбулося у вигляді проекту «We-pictionary», під час якого діти показали все, чому навчилися, а потім були, рухливі ігри, і звичайно, англійське чаювання у справжніх британських традиціях. Нагороди за активну участь учні отримають на святковій лінійці 01 вересня 2016 року.

Висновок: літній мовний табір дав можливість дітям вивчати англійську мову у цікавій формі, весело провести час разом із друзями, розвинути свої таланти, отримати пізнавальну інформацію, навчитися новому.

Результативність.
Поставлені завдання були виконані в результаті злагодженої роботи вчителів і дітей. Вся виховна діяльність у  мовному таборі була організована відповідно до плану роботи на кожен день, учні отримали практичні навички в застосуванні англійської мови, навички роботи у команді та групах. Діти поділились думками та планами щодо нових проектів та видів діяльності, які б вони бажали мати наступного разу.

ФОТОЗВІТ :

Переглядів: 740 | Додав: khil | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: