MENU
Головна » 2015 » Лютий » 18 » Льодовиковий період - 2015
23:20
Льодовиковий період - 2015

Зима - це не лише сильний мороз, сумна сіра погода і депресія. Це ще й різноманітні зимові розваги на снігу і льоду. Отож,  учні 6 класу (класний керівник Райда М.В.), 7 класу (класний керівник Керестей С.Ю.), 9 класу (класний керівник Білак Л.Д.), 10 класу (класний керівник Лендєл Н.І.)  та Кеню Г.В., вихователь  Ільницького спортивно-гуманітарного ліцею вирішили оголосити бій депресивному стану і поїхати на ковзанку в м. Мукачево,  щоб насолодитися свіжим снігом, морозцем та оптимізмом.

Чим корисне катання на ковзанах. Насправді, сучасні дослідження стверджують, що у такому відпочинку, як би не дивно це виглядало, більше користі для душі, аніж для тіла. Про те, що аеробіка, фітнес та активні види відпочинку допомагають позбутися надмірної ваги відомо мабуть кожному малюку. Однак виявляється, такі види спорту “очищують” розум, мінімізують розвиток депресивних настроїв та знижують стрес. Сьогодні у сучасної людини часто просто не вистачає часу аби присвятити собі-коханій годинку-другу та розвантажити власний розум та тіло. І саме катання на ковзанах пропонує чудову можливість поєднати приємні та розслаблюючі вправи для тіла та чудовий час для того, щоб відпустити думки на свободу і дати відпочинок власним мізкам. Рухова активність під час катання на ковзанах допомагає нашому тілу знизити рівень “шкідливого” гормону – кортизолу і пробудити зі сну корисні ендорфіни. Саме ці гормони працюють як нейтралізатори болю у нашому організмі. Їх рівень збільшується саме під час активних ігор, вправ та будь-якої рухливої поведінки, сприяє піднесенню настрою людини і, якщо це потрібно, знижує поріг больової чутливості. Концентрація на техніці виконання окремих сюжетів, вправ та мотивів допомагає відволіктися не тільки від поганих, але й від хороших переживань і повністю відпустити думки. Саме після такого відпочинку мозок починає працювати швидше, набагато ефективніше і ви відразу ж починаєте знаходити відповіді на невирішені питання.

Окрім розумової відпуски, катання на ковзанах допомагає досягти найкращої фізичної форми та підвищити імунітет. Прихильники ковзанів виділяють шість основних переваг цього виду активного відпочинку. По-перше, катання на ковзанах добре тренує та розтягує м‘язи. По-друге, зростає загальна гнучкість організму, завдяки спалюванню калорій змінюється загальний вигляд тіла. По-третє, зростає стійкість організму до респіраторних інфекцій та покращується координація рухів. Катання на ковзанах поєднує у собі два види фізичного навантаження, яке припадає на організм під час джоггінгу та їзди на велосипеді. 

Відпочинок наших учнів на ковзанці видався надзвичайно цікавим. Учні зарядили організм енергією, а душу - позитивом.

 

Переглядів: 685 | Додав: khil | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: