MENU
Головна » 2015 » Лютий » 25 » Міжнародний день рідної мови в Ільницькому ліцеї
01:11
Міжнародний день рідної мови в Ільницькому ліцеї

 

21 лютого представники всіх націй і народностей відзначали Міжнародний день рідної мови. Урочисте святкування цієї визначної дати відбулося і в Ільницькому спортивно-гуманітарному ліцеї.
На уроках української мови та літератури вчителі-філологи проводилися інформаційні хвилинки,  тематичні вікторини, класні керівники проводили виховні години, на яких учні поглиблювали свої знання про мову, її розвиток, місце серед інших мов світу, а також знайомилися з шляхами підвищення культури мовлення, з мовними обов’язками громадян, з державними документами, що стосуються української мови.


 

Мовознавча вікторина, присвячена Міжнародному дню рідної мови була проведена вчителем української мови та літератури Васильєвою Вікторією Петрівною з учнями І курсу. Команда «Юних філологів» та «Мовознавців» змагалися у знаннях рідної мови. Капітани команд Вільчак Наталія та Фущіч Наталія ознайомили глядачів та своїх уболівальників  із «візитівкою» команд, девізом та домашнім завданням (повідомленням про багатство мови та історію мови). Далі члени команд показали свої знання з розділів науки про мову, давши їх визначення. Наступним конкурсом було відповісти на запитання,  пов’язані з мовознавчими термінами та поняттями.  Палко і трепетно звучали віршовані рядки з вуст учасників команд, які брали участь у конкурсі «Кращий декламатор». А далі були конкурси «Дуель», «Словникова скринька», «Жаргонізми», «Паралелі», «Пантомімо», «Розбір речення» та «Конкурс капітанів».
Завершальним етапом у відзначенні Міжнародного дня рідної мови було підбиття підсумків мовознавчих змагань  членами журі Глеба Г.Я., Буря І.І. та Райда М.В.  У наполегливій боротьбі перемогла  ДРУЖБА.

Вікторія Петрівна  розповіла учням історію виникнення свята,  і коли його почали відзначати в Україні. Вона також наголосила на тому, що це один із тих днів, коли кожен має змогу відчути себе частинкою свого великого народу, посіяти у своєму серці хоча б одну зернину любові до рідної мови. Вона закликала учнів зберігати і шанувати свою мову, заради прийдешніх поколінь, бо з нею наше майбутнє і майбутнє України.

Дякуємо Васильєвій Вікторії Петрівні  та учням І курсу за організацію цікавого та такого необхідного навчально-виховного  заходу!

ФОТОЗВІТ:

Переглядів: 697 | Додав: khil | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: