MENU
Головна » 2020 » Лютий » 27 » МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ В ЛІЦЕЇ
12:57
МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ В ЛІЦЕЇ

    Мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато скарбів, якими пишається народ. Цивілізоване суспільство не може існувати без мови – засобу спілкування між людьми, засобу вираження думки і передачі досвіду сучасникам і наступним поколінням.

    21 лютого представники всіх націй і народностей відзначали Міжнародний день рідної мови. Це відносно молоде свято: до календарів усього світу воно увійшло тільки в 1999 році. Урочисте святкування цієї визначної дати відбулося і в Ільницькому спортивно-гуманітарному ліцеї. До відзначення Міжнародного дня рідної мови долучилася вся ліцейна родина. Вчитель української мови та літератури Васильєва Вікторія Петрівна разом з учнями 8, 10 класів провела загально-ліцейну тематичну лінійку «Є у світі багато мов, але наша найніжніша у світі». Учасники розповідали про історію цього свята, етапи становлення української мови, декламували вірші. Родзинкою цього заходу стало проведення інтерактивної гри на знання частин мови, в якій взяли участь усі учні та вчителі ліцею. Другим етапом цього дня було написання диктанту на визначення найграмотнішого учня ліцею. Учні 10-Б класу створили колажі про багатство та колорит рідної мови.

    Мова – запорука існування народу, нації. Тому бережімо та шануймо свою мову заради прийдешніх поколінь, бо з нею наше майбутнє і майбутнє України!

Переглядів: 324 | Додав: khil | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: