MENU
Головна » 2015 » Листопад » 2 » Незабутня подорож до міста Лева
12:16
Незабутня подорож до міста Лева

      З драматизмом історії Львова мало що може зрівнятись. Сьогодні – це одне з найгарніших міст Європи, центральна частина якого перебуває в спадщині ЮНЕСКО. Місто протягом століть будували найкращі архітектори з цілої Європи.

     Місто Лева - це поєднання древньої архітектури і сучасності міста. Екскурсія стародавніми вулицями і незабутньої краси храмами здатна заворожити будь-кого.

     30 жовтня група екскурсантів Ільницького спортивно – гуманітарного ліцею вирушила у незабутню подорож, до казкового місто Лева.

     Під час огляду центральної частини міста діти мали можливість поринути у старий Львів, який забудовувався ще в далекому XVI ст. та частину австрійського міста - кінця XVIII - початку. ХІХ ст., Львівський театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької, який входить до переліку найгарніших театрів Європи, пам'ятники українському та польському геніям Тарасу Шевченку та Адаму Міцкевичу, львівську "статую свободи", греко-католицьку церкву Преображення Господнього, Вірменський собор Успіння Пресвятої Богородиці, де дізнались про життя львівських вірмен, їхню культуру і традиції, побачили місця зйомок фільму "Д'Артаньян і три мушкетери", зокрема, місце дуелі д'Артаньяна з Атосом, Портосом та Арамісом, унікальну пам'ятку архітектури Домініканський костел, пам'ятник художнику-жебраку Епіфанію Дровняку, побували на площі Ринок - центральній площі міста, яка з давніх часів і до сьогодні служить місцем вирішення найважливіших питань, почули дивовижну історію про львівську ратушу і про огидний чотирикутник з комином посередині, про винахідника першої пошти Роберто Бандінеллі, побачили Латинський кафедральний собор Успіння Пресвятої Богородиці, каплицю Боїмів зі скульптурою Ісуса Христа Скорботного, Успенську православну церкву, в якій було висвячено Петра Могилу, залишки середньовічних мурів, які охороняли місто та почули історію захоплення міста шведами у 1704 р., побували в старому єврейському кварталі, побачили багато цікавих кав'ярень, почули безліч легенд, які з ними пов'язані. Під час екскурсії побачили найцікавіші заклади сучасного Львова, відвідали деякі з них та скуштували львівського шоколаду.
     Усіх приємно вразив пам'ятник засновнику міста Данилі Галицькому, найстаріший готель, та перший львівський хмарочос.
     Такий відпочинок для дітей - це море позитивних вражень від побаченого та почутого.

     Ми були приємно вражені організацією цієї поїздки. Екскурсія до Львова, що забезпечила класний керівник Наталія Іванівна Лендєл була дуже цікавою для нас.

    Дякуємо за насичений та цікавий відпочинок, приємні спогади про Львів!

Учні  10 - 11 класів  Ільницького

 спортивно – гуманітарного ліцею.

 

Переглядів: 590 | Додав: natalig | Рейтинг: 3.5/2
Всього коментарів: 1
1 NNNNNNN  
0
Поїздки по рідній Україні це дуже КЛАСНО. Слова вдячності організатору (організаторам) екскурсії. Ліцеїсти повинні бути дуже задоволені і ВДЯЧНІ.

Ім`я *:
Email *:
Код *: