MENU
Головна » 2016 » Грудень » 19 » Ой хто, хто Миколая любить...
16:15
Ой хто, хто Миколая любить...

Є на світі свят багато 

Урочистих, визначних,

Але Миколая свято

Найприємніше із них.

   Кожне свято по-своєму цікаве та веселе. Взимку нема роботи на полі, на городі. Отже, і посвяткувати та пожартувати можна довгими зимовими вечорами.

   19 грудня в сиву давнину український народ відзначав день Святого Миколая. Цей день був особливо урочистим. Вважалося, що цей святий є захисником усіх бідних і знедолених, подорожуючих. Та найбільше його вшановували діти, для яких він був почесним охоронцем.

   В Україні, особливо в західних областях, до цього дня було прийнято добре готувались. Ввечері Миколай заходив до оселі з подарунками. Якщо діти спали, Миколай клав подарунки їм під подушку.

   Вручаючи кожному окремо гостинець, Святий Миколай згадував усе те добре, що зробила дитина протягом року, і соромив за нечемні вчинки, ще й клав різочки для неслухняних дітей. Відтак діти свято вірили в існування цього доброго захисника і намагалися не гнівити Святого Миколая, який знає про все.Кажуть, що тоді радіє місяць на небі, посміхається, бо він знає, що в цю ніч усі радітимуть.І ті, хто робить подарунки, і ті, для кого вони призначені.Бо найбільше щастя в житті людини - це творити добро. 

   Напередоні свята Миколая у нашому закладі було проведено відкриту виховну годину у 5 класі під керівництвом класного керівника Палош Тетяною Іванівною спільно із батьківським комітетом на тему: "Йде святий Миколай, ти добром його стрічай!".Метою даного заходу було прищеплювати любов і повагу до нашого народу, його традицій та обрядів, збагатити учнів знаннями про  життя святого Угодника Божого,Чудотворця Мирлікійського Миколая. Розвивати усне мовлення, викликати у дітей бажання робити добро.

   Приміщення, де відбувалося свято, було  прикрашене у традиційному українському стилі. На видному місці — образ Святого Миколая, вкритий вишитим рушником.

   Шкільна родина мала змогу почути вірші, легенди, історичні відомості про Чудотворця, які  донесли до дітей думку, що треба вірити в чудеса  святих і диво обов’язково здійсниться, бо Святий Миколай , крім того, що роздає подарунки , завжди є там, де панує розпач, скорбота, біда. Він завжди приходить на поміч тим, хто щиро молиться до нього.
   В заході були використані ІКТ, колядки, віншівки, вірші, легенди, оповідання. Широке використання різдвяної бутафорії надало заходу великий святковий ефект.

Переглядів: 460 | Додав: natalig | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: