MENU
Головна » 2020 » Серпень » 28 » Освітянська конференція - 2020
20:42
Освітянська конференція - 2020

 

 Щороку вчителі району з нетерпінням чекають серпневі наради, секційні,конференції… Адже це зустріч з друзями, колегами, приємні спогади…

    Це стало доброю традицією. Звісно, початок нового навчального року – хвилюючий, емоційний і незабутній для всіх час, настояний на ароматі осінніх квітів. Так було завжди, саме було… Бо 2020 рік змінив усе: світова пандемія внесла свої корективи у всі сфери життя людей.

    Але педагоги Іршавського району – народ креативний, тож і до організації цьогорічної  освітянської конференції підійшли творчо.

    Серпневий форум учасників освітнього процесу відбувся оф-лайн (очно) в  парку  Ільницького спортивно-гуманітарного ліцею. Зрозуміло, що він є особливим, можна сказати історичним ще й тому, що був проведений у період децентралізації України (йдеться про новий розподіл на райони та ОТГ).

    Як зазвичай, на конференції були присутні гості: голова Іршавської РДА І.І. Завидняк, голова Іршавської районної ради В.А. Симканинець, які нагородили кращих педагогів району грамотами за сумлінну працю, особливі заслуги в реалізації державної політики в галузі національної освіти, досягнуті успіхи у справі навчання та виховання підростаючого покоління.

    Також були нагороджені учні-переможці ІІІ етапу Всеукраїнських олімпіад з базових дисциплін та ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН.

     Із звітом про роботу закладів освіти району, підсумками розвитку освітньої галузі в цілому  у 2019/2020 н. р. та завданнями на 2020/2021 н. р.  виступила начальник відділу освіти Іршавської РДА Є.М. Яцканич.  Доповідач детально проаналізувала результати діяльності відділу освіти та навчальних закладів району щодо надання якісних освітніх послуг, зосередила увагу присутніх  на аналізі виконання заходів спрямованих на  реалізацію діючих нормативних документів освітньої галузі, зупинилась на важливих моментах дошкільного навчання, середньої та позашкільної освіти.

    В обговоренні звіту взяли участь: Симканинець О.Ю., вчитель початкових класів Ільницької ЗОШ І-ІІІ ст. з темою “ Пілотна сертифікація: за і проти“, Хіль С.В., заступник директора з навчальної роботи Ільницького спортивно-гуманітарного ліцею – “Роздуми щодо дистанційного навчання учнів”, Терпай І.І., директор Іршавського районний центр позашкільної роботи – “Інновації у позашкіллі”, Барнак Г.О., директор Білківського ЗДО №3 – “Використання інноваційних технологій та їх роль у підготовці дітей до школи в умовах реформування освіти”. У ході виступів була презентація з досвіду роботи даних закладів.

    Приємно відзначити, що наших районних керівників турбують проблеми школи, вони відкриті до діалогу, завжди готові надати допомогу у вирішенні нагальних питань. Треба подякувати В.А. Симканинцю – голові Іршавської районної ради, який за освітою педагог, займаючи різні керівні посади, ніколи не стоїть осторонь шкільних проблем, підтримує творчі ідеї педагогів району.

       Особлива подяка незмінній ведучій серпневих конференцій освітян – Гудь М.Ю., завідуючій методичним кабінетом відділу освіти Іршавської РДА.

    Незважаючи на всі негаразди, повязані з коронавірусом, саме від нас, педагогів, від нашого вміння, майстерності, мистецтва, мудрості залежить,  як буде організований навчально-виховний процес у школі.

  «Школа – це майстерня, де формується думка підростаючого покоління, треба міцно тримати її в руках, якщо не хочеш випустити з рук майбутнє», - писав французький письменник Анрі Барбюз.

    Вірю, що педагоги району прикладуть всі зусилля, спрямовані на гідне виховання і навчання підростаючого покоління.

 

                                Хіль С.В., заступник директора з навчальної роботи                                                   Ільницького спортивно-гуманітарного ліцею

 

Переглядів: 523 | Додав: khil | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: