MENU
Головна » 2014 » Грудень » 1 » Психологічний тренінг "Толерантність і конфлікти"
14:13
Психологічний тренінг "Толерантність і конфлікти"

     Днями практичним психологом ліцею Ромочівською Марією Федорівною був проведений тренінг з учнями ІІІ та ІІ курсу на тему "Толерантність і конфлікти".

     Марія Федорівна ознайомила учасників тренінгу з поняттям "толерантність". Вона наголосила на тому, що толерантність людей є найважливішою умовою миру і злагоди в сім'ї, колективі та суспільстві. Психологічне заняття було насичене різною цікавою інформацією теми заняття та видами роботи. Учні мали нагоду почути цікаві думки визначних людей про толерантність, виконували вправи "Як проявити толерантність у  вирішенні конфліктних ситуацій?", вправу  "Кошик",  "Повітряні кулі", дізналися про п'ять стратегій поведінки в конфліктних ситуаціях, почули і проаналізували  "Притчу про аксакала" та "Притчу про щастя", взяли участь в анкетуванні, яке допомогло учням проаналізувати наявність у себе рис толерантної особистості. 

     Вельми корисним стало для учнів  ознайомлення  з пам'яткою "Умій володіти собою".

Учні самостійно зробили висновок, що толерантність - це мистецтво жити в світі несхожих людей та ідей. Якщо люди будуть виховувати в собі толерантність, тоді конфліктних ситуацій у нашому житті буде набагато менше.

Переглядів: 690 | Додав: khil | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: