MENU
Головна » 2015 » Травень » 18 » Стежками мальовничого села Ільниці
22:04
Стежками мальовничого села Ільниці

     У сучасних умовах розбудови Української держави особливого значення й актуальності набуває проблема патріотичного виховання учнівської молоді. У світлі національного і культурного відродження України туризм і краєзнавство набувають особливого звучання. Адже відбувається повернення нашого суспільства до пріоритету загальнолюдських цінностей. З’являється прагнення знати і розуміти історію своєї країни, її героїчні і трагічні сторінки, особливості її природи. Зростає наша національна свідомість, гордість за свій народ і його історичне минуле.

    Патріотичне виховання підростаючого покоління - одне з найважливіших завдань нашої школи. Життя вимагає від учителів знаходити оптимальне поєднання форм, засобів і методів педагогічного впливу, будити непідробний інтерес і пізнавальні здібності учнів. Подорожі й екскурсії розширюють кругозір, дають можливість краще пізнати історію і географію вітчизни, побачити на власні очі природні явища й об’єкти рідного краю, пізнати його історію й економіку, пробуджують глибоку любов до природи, виховуючи дбайливе ставлення до неї.

 

 Важливою формою патріотичного виховання учнів основної школи у позаурочний час є екскурсії. Екскурсії мають великі дидактичні переваги над класними заняттями й відзначаються високою педагогічною ефективністю. Багаторічний досвід організації та проведення екскурсій у школі засвідчує їх величезну роль у навчальному і виховному процесах. Екскурсії на  природу мають велике значення для виховання в учнів почуття патріотизму: тут у всій повноті розкриваються чарівність та різноманіття рідної України.

    Саме  з метою виховання у дітей таких цінних моральних якостей, як почуття патріотизму, почуття дружби, відповідальності, дисциплінованості, чесності, правдивості, культури поведінки, колективізму днями учні 9 – го та 10 – го  класів разом с своїми класними керівниками Білак Людмилою Дмитрівною та Лендєл Наталією Іванівною подорожували стежинами Ільниці .

 

Переглядів: 559 | Додав: natalig | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: