MENU
Головна » 2015 » Квітень » 6 » Тарас Шевченко - син українського народу!
14:29
Тарас Шевченко - син українського народу!

     Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття, І голос твій нам душі окриля. Встає в новій красі, забувши лихоліття, Твоя, Тарасе, звільнена земля!
      Ці пристрасні рядки Василя Симоненка перегукуються із народним розумінням Шевченка — поета і людини.  Адже для кожного українця  Тарас Шевченко означає так багато, що створюється враження, ніби ми все про нього знаємо і він завжди з нами. Та це лише враження. Він невичерпний і нескінченний. Не тому, що він кращий від інших, — у ньому наша історія, реальність і найпотаємніші мрії. Україна — це Шевченко, Шевченко — це Україна.

      Цього року відзначається 201 річниця від дня народження поета. З метою популяризації його творчої спадщини, активізації патріотичного виховання, пов'язаного з іменем видатного митця, протягом року у нашому закладі проходили різноманітні заходи: бесіди, заняття, літературні вікторини з ілюстрацій до творів великого поета та художника,різноманітні конкурси.

         Родзинкою шевченківських днів стала вистава «Назар Стодоля» у виконанні учнів 10 класу. Наче справжні актори, учні виконували свої ролі. В залі панувала тиша, глядачі неначе перенеслися в той час, коли творив Шевченко. Це свято створили для глядачів: Довжанин Андрій, Шестак Неля, Ловска Оксана, Сенина Юрій, Крохін Станіслав, Трощак Роман, Онисько Ганна.

Переглядів: 706 | Додав: natalig | Рейтинг: 4.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: