MENU
Головна » 2018 » Квітень » 3 » Тиждень хімії в ліцеї.
13:13
Тиждень хімії в ліцеї.

Згідно плану роботи природничо - математичної кафедри, з 19 по 23 березня, у ліцеї проходив Тиждень хімії. Вчителькою хімії Палош Тетяною Іванівною було заплановано і проведено багато цікавих заходів, а саме:

Посвяти в хіміки (7 клас);

Урок – подорож океаном речовин «Основні класи неорганічних речовин» (8 клас);

Урок – конференція «Нікотин та алкоголь – ворог здоровя» (9 клас);

Виховний захід «Раціональне природокористування» (6 клас);

Практикум «Цікаві досліди» (6 – 9 класи)

Ми живемо в такий час, коли хімія проникла до всіх сфер життя. Від дня свого народження, ще не усвідомлюючи цього, людина починає «спілкуватися» з хімією. Малюк одержує іонічне молоко, яскраві іграшки, школяр – портфель, ручку, зошити.

Без цієї науки не можна виплавити метал, побудувати корабель, виготовити машину. З хімією пов’язана поява нових джерел енергії, створення синтетичних матеріалів із властивостями, яких не мають природні, освоєння космосу.

Хімія, як наука, дуже потрібна і корисна тоді, якщо вона в «руках» людей, що мають глибокі і міцні знання з цього предмета. Тоді ці люди приносять користь суспільству, не допускають ніяких екологічних катастроф, дбають про чистоту навколишнього середовища.

Саме виховання екологічної культури в учнів, поглиблення практичних знань з хімії, розвиток творчих здібностей в учнів - це було найголовніше завдання, яке поставила перед собою вчитель хімії Палош Тетяна Іванівна, плануючи тиждень.

Під час проведення тижня, учні були активні, кожний захід, який було проведено під час тижня хімії, супроводжувався цікавими дослідами з хімії, що було особливо цікаво молодшим ліцеїстам.

Хімія одна з найкращих наук, але вона може другом і ворогом бути, може все живе убити. Тож усі повинні використовувати знання з хімії грамотно, відповідально, щоб зберегти для наших нащадків чисту і здорову планету Земля - чисте повітря, воду і грунт. Ми повинні зрозуміти, що наше здоров’я залежить від нас самих, і щоб його зберегти потрібно соціально спрямовувати хімічні знання.

Переглядів: 672 | Додав: natalig | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: