MENU
Головна » 2018 » Березень » 27 » Тиждень математики в ліцеї.
09:52
Тиждень математики в ліцеї.

Проведення предметних тижнів широко використовується в сучасній освіті. Дані заходи проводяться з метою підвищення мотивації школярів до вивчення конкретного предмета.

Тиждень математики в школі дозволяє вчителям виявити обдарованих дітей в галузі цієї науки, а також простимулювати до вивчення предмета учнів із середнім і низьким рівнем знань, надаючи можливість заробити позитивні оцінки з предмету шляхом виконання деяких завдань та участі в конкурсах.

З 12 по 16 березня в ліцеї проводився тиждень математики (вчитель Лендєл Наталія Іванівна).

Діти мали змогу поринути у чарівний світ алгебри, сповнений рівнянь та задач, чи незвичайний світ геометрії, який складається з геометричних креслень та теорем. Ніколи ще наш заклад не був переповненим такою кількістю математичних газет. Юні художники намагалися виділити свою газету поміж інших. Кожна відрізнялася своїм дотепним малюнком та розміщеними в газеті розділами з логічними та математичними задачами. Учні вкладали в газети частинку своєї душі. Були й діти, які замість газети готували реферати, доповіді чи просто якусь цікавинку зі сфери математики. Учень мав захищати свою доповідь, за що отримував заслужену оцінку. На уроках математики Наталія Іванівна влаштовувала учням математичні ігри, де кожен міг проявити себе. Також у стінах ліцею були проведені розвиваючі ігри «Веселі старти», «Я люблю математику», «Мовознавці чи математики», а в 5 – му класі відбувся урок – казка « Казка про …..», навчальний проект «Орнамент в трипільській культурі». Логічні задачі та цікаві конкурси подарували дітям гарний настрій. Усі команди отримають заохочувальні грамоти. Тиждень математики створений для того, щоб дитина зацікавилася предметами алгебри та геометрії, адже це не тільки задачі та теореми, а й додаткова література у вигляді біографій вчених - математиків, історій вивчення предмету, та багато корисних відомостей, що допомагають нам у повсякденному житті.


Переглядів: 514 | Додав: natalig | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: