MENU
Головна » 2016 » Грудень » 6 » Толерантність врятує світ.
17:30
Толерантність врятує світ.

Перед великим розумом я схиляю голову,

Перед великим серцем я стаю навколішки.

Гете

 

   «Толерантність врятує світ» - під таким гаслом у листопаді пройшли заходи в Ільницькому спортивно – гуманітарному ліцеї. Головною метою цих заходів, було показати певні рівні толерантної людини, виховувати здатність бачити і розуміти відмінність іншої людини від себе, вчити встановлювати стосунки на доброзичливій основі; сприяти формуванню ціннісних установок на толерантне спілкування та навичок толерантної поведінки, звичок; виховувати чуйність, взаємоповагу, людяність, терпимість і небайдужість.

   Французький філософ – просвітитель XVIII ст. Вольтер казав: « Ваші ідеї мені глибоко огидні, але я віддам життя за право їх виголошувати!».

   Погодьтеся, що досить важливо терпимо, з розумінням, толерантно ставитися до поглядів, переконань, думок, традицій інших людей.

   Останнім часом стало модним говорити про толерантність. Для нашої свідомості поняття «толерантність» незвичне. Нам ближче наше слово «терпимість».

   Толерантність людей є найважливішою умовою миру і злагоди в сім’ї, колективі та суспільстві.

   24 листопада, класний керівник 6 класу – Лендєл Наталія Іванівна, провела відкриту  виховну годину на тему: «Без толерантності немає дружби».  

 Даний заходід сприяв поглибленню знань учнів про поняття «толерантність», розумінню толерантності як одного із найнеобхідніших принципів людського буття, вміння виявляти толерантність до думок, поглядів, поведінки інших людей, набуття навичок толерантної поведінки і вмінь висловлювати власну думку та власну позицію, розвитку комунікативної культури спілкування і взаєморозуміння, виховування почуттів поваги один до одного.

Переглядів: 511 | Додав: natalig | Рейтинг: 3.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: