MENU
Головна » 2015 » Листопад » 23 » У ліцеї відзначили 150-річчя від дня народження митрополита Андрея Шептицького
00:40
У ліцеї відзначили 150-річчя від дня народження митрополита Андрея Шептицького

   

Днями в Ільницькому спортивно-гуманітарному ліцеї відбувся дуже цікавий та насичений пізнавальною інформацією тематичний захід  - година пам’яті  «Во славу митрополита Андрея», приурочена  150-ій річниці з дня народження митрополита Андрея Шептицького.  Метою години пам’яті було допомогти учням глибше пізнати життя Андрея Шептицького, розкрити багатогранне служіння Митрополита Церкві та людям, сприяти духовному розвитку  молоді, згадати сьогоднішніх героїв, які загинули на Сході України.

    Учитель історії,  Керестей Світлана Юріївна, запросила всіх у цікаву подорож, під час якої ознайомила з життєвою дорогою Божого слуги Андрея. Тема повідомлень учнів ІІІ курсу та презентація учасників цього дійства охоплювала різноманітні аспекти діяльності митрополита Андрея Шептицького.  Учні ознайомили запрошених на свято з історичною та релігійною  літературою, а також з періодикою часів Митрополита. Окрім того, організаторами заходу була створена тематична виставка, використано українську символіку, український національний одяг  та відповідні наочні засоби навчання. При проведенні години пам’яті  вчитель та учні зробили основний акцент на постаті митрополита та місцях, які безпосередньо пов’язані з життєдіяльністю та служінням Андрея Шептицького. Дізнавшись про життєвий шлях Андрея Шептицького, учні переконалися в тому, що ця людина прожила своє життя згідно заповідей Божих.

    Зворушливим фрагментом   години пам’яті  було звернення  Світлани Юріївни та учнів до трагічних подій сьогодення, до подвигів  Небесної  Сотні. З вуст учнів ІІІ курсу звучали слова віри у те, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців навіки залишиться непорушною. А всі ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дії та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічної й духовно багатої вільної демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.

Година пам’яті викликала неабиякий інтерес в учасників та глядачів. 

Переглядів: 553 | Додав: svitlana | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: