MENU
Головна » 2014 » Грудень » 24 » Учитель року - 2015
14:06
Учитель року - 2015
          С – сучасна
         У – уважна
         Ч – чуйна
         А – активна
         С – справедлива
         Н – наполеглива
         И – інтелектуальна
         Й – інформована

         В – вміла
         Ч – чесна
         И – ініціативна
         Т – толерантна
         Е – енергійна
         Л – любляча
 іааі Ь

   Учитель! Горде і славне звання. Праця вчителя споріднена з працею хлібороба й будівельника — із зернини добра й справедливості вирощує він душу людини, із цегли знань складає наш розум.
   Чого вчили нас учителі? Математики, фізики, географії, біології. Вони розвивали нашу увагу, пам'ять, уяву. Вони стараються допомогти нам знайти свій шлях у житті. А головне — своїми справами і своїм словом учили найважчої на світі науки — бути людьми.
   Є таке слово — подвижник, у ньому сполучаються два дуже важливі поняття: «двигати» і «подвиг». Вони й виражають суть праці вчителя, котрий веде нас крізь роки дитинства, отроцтва, юності, здійснює щоденний, непомітний часом подвиг — віддає нам свої знання, вкладає в кожного часточку свого серця.
   Учитель одним із перших на практиці знайомить дітей з такими поняттями, як обов'язок, необхідність, почуття відповідальності, вміння підпорядковувати особисті інтереси колективним. Учитель є наставником і старшим товаришем учнів, найближчою і найдорожчою людиною після батьків, до нього звертаються вони зі своїми радощами і прикрощами, з конкретними планами і мріями. Образ Учителя залишається в пам'яті на все життя, слова подяки виливаються в пісні та вірші.
   Твій добрий зір в моїй уяві лине...Учитель — професія масова. Сотні тисяч учителів працюють з дітьми в нашій країні. Але разом з тим це одна із самих творчих професій. Робота справжнього вчителя не закінчується дзвоником з уроку. Те, що одержують учні в спілкуванні з ним, стає частиною їхньої особистості.
   Сьогодні вчити і виховувати дітей, напевно, складніше, ніж колись. Сутужніше стало життя, з'явилося багато нової інформації, багато нової техніки, змінилося ставлення до деяких колишніх цінностей. І в цих умовах зростає роль Учителя. Саме таким хорошим наставником і старшим товаришем учнів, найближчою і найдорожчою людиною після батьків є вчитель хімії Ільницького спортивно – гуманітарного  ліцею – Палош Тетяна Іванівна.
   Тетяна Іванівна працює учителем хімії  Ільницького спортивно-гуманітарного ліцею  з 2004 року. Закінчила Ужгородський державний університет у 1997 році,  хімічний факультет.

   Працюючи над проблемним питанням, вчителька прагне дати своїм  вихованцям максимальний рівень знань, розвиває у них навики пізнавальної діяльності, логічне мислення, пам'ять, увагу, уміння аналізувати, робити висновки  та узагальнювати.

   Вона уміло поєднує традиційні та інноваційні методи навчання, завжди звертається до попереднього матеріалу, активізує розумову діяльність учнів. Творчий підхід допомагає урізноманітнювати уроки та збагачувати їх зміст, удосконалювати форму їх проведення.

   Відзначається працьовитістю, вимогливістю як до себе, так і до учнів, якістю та результативністю роботи. До проведення занять з учнями готується систематично і проводить їх на належному науково-методичному рівні. Учителька уміє зацікавити та заохотити учнів, уміло застосовує новинки педагогічної науки, багато працює над самоосвітою, правильно оцінює свою психологічну готовність до роботи в сучасній школі та власну технологічну готовність до роботи за обраним фахом. Вона досконало  володіє методикою викладання предмету, навчальною програмою, основними нормативними документами.

   Працює над удосконаленням методики викладання, постійно шукає нові форми і методи організації занять з учнями. Тетяна Іванівна прагне бути ініціатором у застосуванні новаторських технологій, що спрямовані на підвищення результативності роботи. Вона обґрунтовано використовує досвід своїх колег, конструктивно реагує на їх зауваження.

   Вчителька приймає активну участь у роботі шкільного методоб’єднання вчителів природничого циклу та районного методоб’єднання.    

   Систематично працює над підвищенням фахової майстерності, впроваджує в практику роботи рекомендації педагогічної науки і передового педагогічного досвіду. Пропагує  здоровий спосіб життя, прагне бути прикладом у цьому для учнів.

   Щороку збирає під професійні знамена творчих учителів району їхнє найпрестижніше фахове змагання – Всеукраїнський конкурс „Учитель року”. Цей захід стає визначною віхою у житті багатьох учителів шкіл району. Завершився районний тур конкурсу „Учитель року - 2015”. Кращі педагогічні таланти Іршавщини представляли свої творчі педагогічні надбання. Цього року вони змагались у номінаціях. Наш заклад у номінації "хімія" представляла Палош Тетяна Іванівна.

 

 

  

      

 

 

Переглядів: 663 | Додав: natalig | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: