MENU
Головна » 2017 » Квітень » 3 » "Від екології природи - до екології душі"
10:10
"Від екології природи - до екології душі"

   Екологічний гуманізм людей, бережливе відношення та споживання природних ресурсів, свідоме ставлення до всієї природи і її активний захист – найбільш обговорювані та наболілі теми для сучасного суспільства. 

 

Тому екологічне виховання починається з молодшого шкільного віку. Спочатку навчають дітей помічати прекрасне та незвичне навколо себе, вчать спостерігати, милуватись природою, посильно охороняти  й не шкодити їй, робити довкілля чистішим. Учням старших класів прививається поняття усвідомлення масштабів екологічної кризи, що веде до наслідків негативного впливу людства на природне середовище та надається посильна практична діяльність, спрямована на виявлення нагальних проблем і покращення стану природного середовища. 

   

Адміністрація НПП «Зачарований край» підтримує та поширює екологічну освіту та екологічне виховання учнів, залучає дітей до активної природоохоронної роботи. 

Нещодавно, працівники національного парку «Зачарований край» відвідали виховний захід «Від екології душі – до екології природи», який підготували учні 5 класу разом з класним керівником  Палош Тетяною Іванівною. 

 

Директор парку І.М. Піняшко висловлює щирі сподівання на подальшу плідну співпрацю з учнівським та вчительським колективом ліцею, адже у нас спільне завдання – виховання дітей у гармонії з природою, навчати учнів розуміти, як необхідно ставитися до природи, щоб не завдавати їй шкоди, а зберегти її красу. «Приємним є те, що до охорони довкілля та збереження природи долучаються як вихованці шкільних лісництв, так учні шкіл району», – зазначив директор парку.

 Діти виступили з екологічними етюдами про життя планети в майбутньому, у якому віртуально усі перемістилися у забруднене довкілля, де продавці кисневих коктейлів пропонували одягати  кисневі маски, щоб захиститися від кислотних дощів. 

Попереджувальною для суспільства була сценка екологічної бригади «Еко-лайф», у якій головні герої Бруднуля і Смітник дякували людям за викинуті пластикові пляшки та синтетичні речі, які майже не розкладаються. Ці персонажі говорять з ніжністю про поля, які обійняли пестициди, гербіциди, поліпропілени, а калюжі після дощу покриваються райдужними колами – усе це наслідки діяльності Людини! 

Не менш важливу роль відіграли дійові особи Атмосфера, Біосфера і Гідросфера, які звинуватили людей у знищенні цих найважливіших складових життя на планеті. Адже без їжі людина може обходитися місяць, без води – тиждень, а без повітря не проживе навіть кілька хвилин! 

Присутня на виховному заході працівник парку І.О.Попович висловила подяку учням за чудовий виступ, висловила сподівання на спільне подальше практичне вирішення проблем у спілкуванні з природою та запросила дітей відвідувати НПП «Зачарований край», щоб побачити і відчути справжню недоторкану природу. 

 

 

Дитячий виступ п’ятикласників спортивно-гуманітарного ліцею змусив дорослих та учнів задуматися над необдуманими діями людей, які можуть мати негативні наслідки для природи, цей захід спонукав присутніх брати участь у природоохоронних роботах та бажанні примножувати багатства рідної землі!

Переглядів: 653 | Додав: natalig | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: