MENU
Головна » 2016 » Березень » 11 » Відкритий урок учителя української мови Васильєвої Вікторії Петрівни
00:55
Відкритий урок учителя української мови Васильєвої Вікторії Петрівни

    У рамках Панорами відкритих уроків та виховних годин учителів, які атестуються  в 2015-2016 н.р. в Ільницькому спортивно-гуманітарному ліцеї  Васильєва Вікторія Петрівна  провела  відкритий урок з української мови в 6 класі  на тему « Узагальнення й систематизація вивченого з теми «Прикметник».

    Урок був проведений на належному науковому та методичному рівні. При плануванні та проведенні уроку Вікторія Петрівна  дотримувалась загально дидактичних вимог. Тип та структура уроку відповідали його цілям та завданням. Обрані шляхи досягнення мети, комплекс прийомів та  завдань сприяли реалізації поставленої мети: повторити й узагальнити вивчене про прикметник, удосконалити вміння правильно й доречно використовувати прикметники в мовленні, виконувати морфологічний розбір прикметників, визначати їх синтаксичну роль; розвивати усне та писемне мовлення, логічне мислення  та пам’ять; плекати почуття гордості за навчальний заклад, у якому навчаються шестикласники, виховувати любов та повагу до народних символів, формувати національну свідомість.

    Використані методи та прийоми: інтерактивні вправи « Ланцюжок добрих побажань» та «Незакінчене речення», асоціювання, бесіда, виразне читання, робота в групах, робота в парах, словникова робота, поетична хвилинка, розгадування кросворду, складання сенкану були ефективними, бо сприяли сприйняттю та засвоєнню набутих знань протягом уроку.

    На початковому етапі уроку, на етапі мотивації навчальної діяльності учнів, була створена емоційна атмосфера уроку та налагоджений психологічний настрій учнів за допомогою інтерактивної гри "Ланцюжок добрих побажань". На етапі актуалізації опорних знань, учні пригадали вже вивчені розділи науки про мову за допомогою ігрового методу "Розв'язування кросворду", ключове слово якого допомогло учням визначити  тему та мету уроку. Основна частина уроку була проведена у формі подорожі калиновими шляхами ліцею, під час якої учні з великим інтересом виконували різні завдання, які вони отримували  від учнів різних класів (5 клас запропонував учням 6 класу розподільний акродиктант; 7 клас  порекомендував учням послухати пісню "Зеленеє жито, зелене" та знайти прикметники і визначити їхню форму; учні І курсу запропонували "Хвилинку поезії"; учні ІІ курсу порадили учням 6 класу зіграти в гру "Світлофор"; ІІІ курс запропонував учням роботу з текстом, а учні ІV курсу підготували учням 6 класу тести на зразок ЗНО.)    Урок пройшов у невимушеній, приємній атмосфері і залишив приємні спогади, як у дітей, так і в запрошених гостей. Цей урок став справжнім святом для всіх присутніх.

.

Переглядів: 720 | Додав: svitlana | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: