MENU
Головна » 2015 » Грудень » 12 » Відкритий урок учителя зарубіжної літератури Райди Марії Василівни
02:23
Відкритий урок учителя зарубіжної літератури Райди Марії Василівни

    Нещодавно  в Ільницькому спортивно-гуманітарному ліцеї відбулося засідання творчої групи вчителів зарубіжної літератури Іршавського району, в ході якого  вчитель  зарубіжної літератури Райда  Марія  Василівна  провела  відкритий урок у 6 класі на тему: "Динаміка образу Скруджа, причин його духовного переродження" (за «Різдвяною піснею в прозі" Ч.Діккенса).  

  Навчальною  метою уроку було  простежити зміни в характері та поведінці героя; вдосконалювати навички роботи з текстом; простежити ,що призвело до деградації Скруджа та його переродження; виробляти в шестикласників уміння аналізувати зміст тексту; формувати у дітей гуманістичні ідеали.  Розвиваючою метою уроку було: розвивати образне мислення школярів; сприяти розвитку творчої діяльності учнів; практикувати навички виразного читання,образне і логічне мислення,уяву. Виховна мета полягала в тому, щоб виховати в учнів  почуття доброти і людяності, прагнення до самовдосконалення.

    Під  час уроку учні називали та характеризували основні причини деградації Скруджа: зосередженість на матеріальних інтересах і цінностях, жагу до збагачення, влади, байдужість до інших людей. Учні тлумачили факти казкового переродження Скруджа, з одного боку, як характерну рису різдвяної пісні, з другого - як вияв віри письменника у добру сутність людини, яку можна вилікувати від зла. Доречно зазначити те, що шестикласники активно висловлювали особисте ставлення до проблем, що порушуються у  творі, аргументуючи свою точку зору цитатами з тексту. Заслуговують  на особливу увагу літературні герої, роль яких надзвичайно артистично зіграли Староста Василь та Ляшко Ярослав. 

    Епіграфом до уроку були вміло підібрані слова Сенеки, який казав: " Важливо не те, чи довго, а чи правильно ти прожив". Методи та засоби навчання, застосовані Марією Василівною під час уроку, були ефективними та доцільними. 

    Самоаналіз та аналіз уроку зарубіжної літератури у 6 класі показав, що він був проведений Райдою Марією Василівною  на високому методичному рівні. У роботі засідання творчої групи вчителів зарубіжної літератури Іршавського району взяли участь Галас Ольга Степанівна, методист відділу освіти Іршавської райдержадміністрації та адміністрація Ільницького спортивно-гуманітарного ліцею.

СВІТЛИНИ З УРОКУ:

    

    

Переглядів: 656 | Додав: svitlana | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: