MENU
Головна » 2018 » Жовтень » 8 » "Все починається з добра,все починається з любові…"
21:39
"Все починається з добра,все починається з любові…"

28 вересня 2018 року виповнилося 100 років від Дня народження видатного педагога сучасності, вченого, громадського діяча Василя Олександровича Сухомлинського.

  Творчість та педагогічну спадщину славетного педагога-гуманіста, педагога-практика ХХ століття важко переоцінити. Образ учителя в сучасних умовах зазнає значної трансформації і знаходиться в залежності від соціально-культурних змін, що відбуваються в суспільстві. Гуманістичні ідеї Сухомлинського – це ідеї майбутнього. Педагогічні надбання Василя Олександровича з кожним роком привертають все більшу увагу науковців як у нашій країні, так і за кордоном. Розроблена українським практиком педагогічна система збагатила педагогічну науку новаторськими ідеями й положеннями, значно розширила теорію та освітню виховну практику і була своєрідним революційним етапом розвитку вітчизняної педагогічної думки, що заслуговує сьогодні на нове осмислення. Василь Олександрович написав 48 монографій, понад 600 статей, 1500 оповідань і казок для дітей. Його книги виходили і виходять масовими тиражами в багатьох країнах світу ( Німеччині, Японії, США, Канаді,Китаї та ін.). Він став визнаним класиком педагогіки 20 ст. Він не лише навчав дітей, а й виховував у кожному з них найкращі якості: доброту, чуйність, людяність, патріотизм, любов до батьків, до людей і до рідної землі. Його ідеї відповідають загальноцивілізаційним тенденціям розвитку, що все більше утверджуються і в Україні.

З метою формування у дітей та молоді до творчості великого педагога В.О.Сухомлинського, виховання доброти, людяності, шанобливого ставлення до оточуючих у ліцеї було організовано і проведено:

- Участь учнів 11 класу у роботі круглого столу на базі Іршавського районного центру позашкільної роботи (Попович Діана, Ковбаско Ангеліна, керівник Коровська Н.Є.)

- Лінійка  пам'яті В.О.Сухомлинського  «Серце віддаю дітям»

 

 

 

 

Переглядів: 463 | Додав: natalig | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: