MENU
Головна » 2014 » Вересень » 26 » Всеукраїнська акція «Голуб Миру»
11:41
Всеукраїнська акція «Голуб Миру»

Міжнародний день миру був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 1981 році. Започаткування Дня миру свідчить про те, що ООН спрямовує свої зусилля на підтримку миру в усьому світі та закликає всіх людей на планеті згуртуватися на шляху досягнення цієї мети. Україна підтримала рішення Генеральної Асамблеї ООН і Указом Президента від 05.02.2002 № 100/2002 проголосила 21 вересня Національним Днем миру.
Кожного року в усіх куточках Землі проходять заходи, присвячені цьому Дню, які привертають увагу до різнобічної роботи в підтримку миру і для того, щоб спонукати окремих людей, групи та громади на всій планеті до осмислення проблем миру та обміну інформацією та практичним досвідом діяльності по його досягненню. Такі заходи налічують тисячі учасників, вражають своєю різноманітністю та масштабністю. У цей день організовують концерти, форуми, акції та конкурси. Цей День надає унікальну можливість дорослим передати розуміння значення миру молодому поколінню та дітям, щоб навчити їх принципам людяності, свободи, доброти та поваги до різних націй. Багато відомих людей беруть участь у святкуванні, в тому числі й посланці миру ООН, серед який Джордж Клуні, Едвард Нортон, Шарліз Терон, Стіві Вандер та інші знамениті люди.
Інформаційний центр ООН в Україні на честь Дня Миру організовує всеукраїнську акцію «Голуб Миру»

Наш навчальний заклад взяв активну участь в цій акції

Учнівська молодь ліцею продемонструвала свою небайдужість до справи збереження миру, дотримання принципів гуманності, свободи, добра і поваги до національного і державного суверенітету всіх народів і держав світу яскравими публічними акціями. Відбулося написання листівок пораненим воїнам, започатковано збір благодійних коштів. Учні 6 класу виготовили колаж «Нам потрібен мир» ,учні 9-11 класів організували флешмоб «Лети, наш голубе, неси країні мир!» виконано в синьо-жовтих кольорах.

Виступаючи за збереження миру в нашій країні та в усьому світі, учні ліцею написали листи учасникам бойових дій у зоні АТО, переглядали короткометражні фільми з подальшим обговоренням, формували силуети голубів, випускали листівки, проводили бесіди, уроки миру, проведена загальноліцейна лінійка.

Переглядів: 1001 | Додав: ymerenich | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: