MENU
Головна » 2017 » Березень » 30 » ВСЕУКРАЇНСЬКА КАМПАНІЯ "ГОДИНА ЗЕМЛІ - 2017"
21:40
ВСЕУКРАЇНСЬКА КАМПАНІЯ "ГОДИНА ЗЕМЛІ - 2017"

        25 березня  2017 року Україна в черговий раз приєдналася до Всесвітньої екологічної ініціативи з проведення масштабної Всеукраїнської соціально-екологічної кампанії Година Землі, щоб привернути увагу до проблеми зміни клімату. 

     Цього року національний природний парк «Зачарований край» долучився до відзначення Години Землі і закликав наших співвітчизників об`єднатися, щоб допомогти зберегти планету! До слова, НПП «Зачарований край» другий рік поспіль проводить районну агітаційну акцію Година Землі за участі учнів Осійського, Підгірнянського та Ільницького шкільних лісництв разом з працівниками парку. А цього року до відзначення Години Землі долучилися вихованці  Ільницького спортивно-гуманітарного ліцею.

    З привітального слова головного організатора акції, директора НПП «Зачарований край» Івана Михайловича Піняшко, розпочалося районне свято. І. Піняшко подякував учням за підтримку і  бажання зберегти природу планети, запросив присутніх послухати виступи дітей, запропонував оцінити малюнки  та нагородити кожного учасника призами. 

     Тематична програма «Від екології душі до екології природи» у виконанні учнів Ільницького спортивно-гуманітарного ліцею, доповнена піснею «Одна калина за вікном…», надихнула присутніх задуматися про збереження природи і довкілля. 

    Щоб діти не нудьгували та трохи розважилися, працівник еколого-освітньої роботи парку І.Попович проводила екологічні пізнавальні ігри «Трава, кущі, дерева, небо» та «Що можна і що не можна робити у лісі».

     Про історію Години Землі у світі та відзначення в Україні розповіла працівник парку Попович І.О. Вона у презентації показала як відзначали цю акцію минулого року у нашому районі, організатором якої був НПП «Зачарований край». 

      Доповнили вистави, пісні та розповіді учнів шкіл району виконані напередодні дітьми малюнки, яких нараховувалося близько 40. Кожного учасника від імені НПП «Зачарований край» нагородили цінними призами директор парку І.Піняшко та прт. о.Василій. Крім того, кожен бажаючий учень розмалював на різнокольорових надувних кульках своє бачення захисту екології, лісу, його збереження і любов до природи. 

   На згадку про захід працівники НПП «Зачарований край» подарували дітям саджанці червонокнижного дерева – ясена білоцвітного і усіх пригостили чаєм із печивом. 

    Завершилося районне свято спільним фото біля запалених свічок «60+», які символізували Годину Землі. 

      Діти розходилися по домівках, а в пам’яті кожного лунали слова «А ми бажаєм вам добра...» із пісні, виконаної учасниками районної акції. І кожен прямував додому із відчуттям виконаного обов’язку перед планетою та з гордістю, що НПП «Зачарований край» допоміг долучитися до Всесвітньої акції Година Землі 2017.

Переглядів: 462 | Додав: natalig | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: