MENU
Головна » 2014 » Грудень » 15 » Всеукраїнський тиждень права
15:24
Всеукраїнський тиждень права

    Всеукраїнський тиждень права ініційовано 21 травня 2008 року Координаційною радою молодих юристів України, яка є консультативно-дорадчим органом Міністерства юстиції України.

   10 грудня - День прав людини, який відзначається в пам'ять проголошеної Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини, яка задекларувала рівність прав усіх людей.

    З 08.12. по 12.12.2014року у нашому ліцеї проводився Тиждень правових знань. Відповідальним за його проведення була вчитель історії та правознавства - Керестей Світлана Юріївна.

    У рамках цього тижня був проведений правовий ринг між учнями IIкурсу. Команди "Ліцеїст" та "Патріот" мали можливість змагатися у знаннях правил та законів суспільства та норм поведінки у повсякденному житті. Перемогла команда "Патріот" (капітан команди - Роман Іван). Хочеться відміти активну участь Причина Наталії, Капітан Мартіни, Палоша Юрія, Мудранинця Володимира.

   На виховних годинах на тему "Конвенція ООН про права дитини. Закон і реальність" учні мали змогу ознайомитись з основами правознавства, пригадати набуті в молодших класах знання про те, що наша держава Україна є правовою, демократичною країною, а також про потреби шанування та дотримання основного закону держави - Конституції України.

   У середу була проведена "Правова кіномережа", на якій учні II-IV курсів переглянули фільм "Станція призначення - ЖИТТЯ", в якому йшлося про випадки торгівлі людьми, взяті з реального життя.

   Всі учні ліцею отримали правовий бюлетень на тему "Кримінальна відповідальність за хуліганство", адже, загальновідомою істиною є те, що незнання законів не звільняє від відповідальності.

   Закарбувалася в пам'яті старшокласників зустріч з головним спеціалістом з питань соціального захисту і профілактики злочинності та правопорушень Служби у справах дітей Іршавської РДА Куком Павлом Володимировичем на тему "Права, обов'язки та відповідальність неповнолітніх". Учні отримали грунтовні відповіді на чисельні запитання правової тематики.

   Тиждень правових знань не пройшов непоміченим. Заходи, які були проведені, знайшли відгук у серцях і свідомості наших учнів.

 

Переглядів: 618 | Додав: khil | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: