MENU
Головна » 2015 » Грудень » 4 » Всеукраїнський тиждень права в ліцеї
15:55
Всеукраїнський тиждень права в ліцеї

           Правове виховання в  Ільницькому спортивно-гуманітарному  ліцеї  здійснюється на основі Конституції України, Програми правової освіти на 2015 - 2017роки, ліцейної програми правового виховання та річного плану роботи  ліцею. З метою правової освіти та виховання учнів, профілактики правопорушень у нашому навчальному закладі систематично проводяться тижні правових знань, під час яких відбуваються зустрічі з працівниками служби у справах дітей, кримінальної міліції, юстиції, центру соціальних служб.

          Цьогоріч  Всеукраїнський тиждень права в Ільницькому спортивно-гуманітарному ліцеї проходив  з  26 листопада  по 03 грудня. Учитель історії Керестей Світлана Юріївна залучила до цікавих міроприємств усіх учнів ліцею. У ході тижня був проведений конкурс стінгазет, колажів та малюнків на  теми: «Мої права в малюнках» (5-6 класи), «Обов’язки учнів-ліцеїстів» (7-8 класи), «Нормативні документи з прав людини» (9-10 класи), «Гендерний світ і сьогодення» (11 клас). Проведено виховну годину з учнями 8 класу  на тему: «Голодомор… Голодомор… Голодомор…».

Надзвичайно цікавим видався правовий ринг «Слідство ведуть правознавці» з учнями 10-11 класів.

Закарбувалася в пам’яті учнів 9-10 класів зустріч  із директором Іршавського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Вовканич Іриною Михайлівною на тему «Кримінальна відповідальність і покарання».

Родзинкою тижня правових знань стало засідання дискусійного клубу на тему: «Гендерна рівність: чоловік = жінка», під час якого учні  сильної  половини людства ознайомили гостей з особистостями видатних  жінок та звернули увагу на важливу роль жінки у розвитку суспільства. Соціологічне опитування, проведене юнаками ліцею, викликало неабиякий інтерес серед учасників цього засідання.

Завершальним штрихом до  тижня став традиційний вечір сили та мужності « Нумо, хлопці!», присвячений Дню Збройних Сил України. Організаторами та учасниками цього заходу були учні 10 класу разом з класним керівником Білак Людмилою Дмитрівною та вчителем Захисту Вітчизни Ісаком Федором Федоровичем.

         У межах правового виховання в ліцеї  постійно працює рада профілактики правопорушень серед учнів, на засіданнях якої розглядаються питання щодо порушення учнями правил поведінки, проводиться систематична робота з учнями таких категорій (малозабезпечені, з неблагополучних сімей, багатодітних сімей). Педагоги ліцею  підвищують свій правовий рівень на педагогічних радах, де розлядаються питання правового виховання, методичних об’єднаннях класних керівників, при отриманні правових консультацій, на зустрічах з лікарями, юристами, правоохоронцями.

Переглядів: 525 | Додав: svitlana | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: