MENU
Головна » 2014 » Грудень » 1 » Вшанування жертв голодомору
21:52
Вшанування жертв голодомору

    Пам'яті мільйонів українських селян, які загинули мученицькою смертю від голоду, пам'яті українських сіл і хуторів, які щезли з лиця землі після найбільшої трагедії ХХ століття був присвячений  загальноліцейний захід "І запалали свічки пам'яті та скорботи".  Вчитель  історії Ільницького спортивно-гуманітарного ліцею  Керестей Світлана Юріївна та учні IV курсу розповіли   про  трагічні сторінки історії України. 

   Період голодомору 1932-1933 років можна означити одним словом - "ЖАХ". Жах у тому, що українські села вмирали у страшних муках голоду, що в українському селі знищувались усі ознаки людяності. Панували наруга над людською сутністю, злодійства, доноси, грабунки, побої і розстріли. Панувала апатія смерті. 

   Учням важко було говорити про ті страшні сторінки української історії, але ще важче мовчати. Бо "...коли вмирає людина, зникає цілий світ. Коли мільйони йдуть у прірву, зникають цілі галактики. Якщо ти забудеш, за ким б'є  дзвін, він битиме за тобою..." Після заборон, утисків, принижень людської гідності пам'ять людська оживає. Нація відроджується...

   Учні та вчителі ліцею   мали  нагоду   переглянути  фрагменти   документального фільму "Живі", відомого українського режисера Сергія Буковського, почути свідчення очевидців тих подій.  Зворушливі читання історичних довідок у виконанні Ворон Богдани, Демчика Віталія, Скраль Діани, Скраль Христини, Костюк Ірини  не залишили байдужими жодного глядача у залі.   Музичний супровід  та відеопрезентації були зроблені  Хіль Сергієм. Декламування  віршів у виконанні Фенича Артура та Урста Марини назавжди закарбуються у пам'яті молодих людей.  

 

Переглядів: 539 | Додав: khil | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: