MENU
Головна » 2015 » Березень » 31 » Засідання школи молодого вчителя математики в ліцеї
13:39
Засідання школи молодого вчителя математики в ліцеї

           Кожна людина неповторна. Це істина. Тому педагогіка є найбільш складною і суперечливою формою людської діяльності. Неможливо педагога навчити педагогіки. Педагогіки необхідно вчитися все життя. Недарма говорять: «Учитель живе до тих пір, поки він вчиться, перестає бути вчителем той, хто перестає бути учнем».

          19 березня 2015 року на базі Ільницького спортивно – гуманітарного ліцею відбулось засідання школи молодого вчителя математики  району на тему: «Форми та методи роботи на уроках математики», на якому були присутні Василинець Наталія Михайлівна – методист відділу освіти Іршавської РДА, Петрище Ярослав Васильович – керівник школи молодого вчителя та молоді вчителі.

          Метою діяльності даного об’єднання є:

- сприянння професійному становленню молодих колег;
- надання методичної допомоги, формування потреби в безперервній освіті, стимулювання;
- прискорення процесу адаптації молодих педагогів до входження у професію.

          Перед засіданням вчителі – початківці мали можливість побувати на відкритому уроці у 10 класі у вчителя математики нашого закладу – Лендєл Наталії Іванівни(тема уроку «Тригонометричні функції»). Наталія Іванівна приділила велику увагу використанню  активних та інтерактивних  форм та різноманітних методів роботи на уроці. Урок було проведено на високому методичному рівні.

         Наталія Михайлівна надала методичні рекомендації молодим учителям відповідно до теми та зауважила, що  більшість учених визначають такі форми навчальної роботи на уроці, як: індивідуальну, фронтально-колективну, групову.

         Ярослав Васильович, керівник школи молодого вчителя, дав  професійну рекомендацію до вивчення окремих тем та розв’язання задач з математики.

        Зважаючи на те, що вчитель-початківець потребує особливої уваги з боку адміністрації, педагогічного колективу, методичної служби, то  школа молодого вчителя є актуальною, тому що вона допомагає молодим фахівцям у їхньому професійному становленні, розв'язанні конкретних проблем методики викладання предмета; сприяє розвитку їх творчого та професійного потенціалу, ознайомлює із сучасними методами і технологіями навчання і на цій основі виробляє власний педагогічний стиль роботи.     

Переглядів: 735 | Додав: natalig | Рейтинг: 4.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: