MENU
Головна » 2015 » Жовтень » 12 » Знаємо права, виконуємо обов'язки
13:43
Знаємо права, виконуємо обов'язки

"Учитися жити по закону, поважати закон і виконувати його,

людина повинна з малих літ, з сім'ї, дитячого садка, школи".

Рибінський Є.М.

    Сьогоднійшні діти - це дорослі ХХІ століття. Тому сім'я, навчальний заклад та інші соціальні інститути суспільства повинні допомагати їм засвоїти соціально-правові принципи, які закріплені в Конвенції ООН про права дитини. Профілактична робота дає можливість виробляти у дітей уміння діяти в конфліктних ситуаціях, приймати правильні рішення, володіти навичками самозбереження, знати свої права та обов'язки.

    Нещодавно в Ільницькому спортивно-гуманітарному ліцеї було організовано та проведено зустріч з головним спеціалістом Служби у справах дітей Іршавської РДА Куком Павлом Володимировичем. Тема  диспуту  "Права та обов'язки дітей і як не стати жертвою злочину" була надзвичайно цікавою для учнів ІІ курсу ( 9 класу), які щойно почали вивчати курс "Правознавство" з учителем правознавства Керестей Світланою Юріївною. 

    Павло Володимирович ознайомив учнів з основними питаннями законодавства щодо підлітків і молоді, з найбільш поширеними прикладами правопорушень серед молоді з метою їх попередження серед учнів ліцею, а також  із статтями законів, що стосуються молоді з метою виховання в учнів правової свідомості. 

   Диспут запам'ятався жвавим обговоренням та великою кількістю запитань учнів  на правову тематику.  Наприкінці зустрічі учні пообіцяли не скоювати ніяких правопорушень, завжди дотримуватись законності та  правопорядку.  

Переглядів: 528 | Додав: khil | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: