MENU
Головна » 2015 » Лютий » 19 » Профілактика та подолання стресових станів
14:31
Профілактика та подолання стресових станів

Тренінги, психологічні вправи, консультації та діагностики є традиційними у роботі практичного психолога Ільницького спортивно-гуманітарного ліцею Ромочівської Марії Федорівни. Її психологічні заняття завжди проводяться на високому методичному рівні з використанням новітніх технологій.

18 лютого 2015 року в ліцеї був проведений тренінг на тему "Профілактика та подолання стрксових станів". Організатором була Ромочівська М.Ф., а учасниками - педагогічні працівники ліцею. 

Метою тренінгу було: ознайомити учасників тренінгу з методами профілактики та боротьби зі стресом; здійснити профілактику негативних особистісних утворень, які заважають підвищенню адекватності самосвідомості й знижують рівень соціальної і психологічної компетентності; знизити рівень ситуативної і особистісної тривожності; формувати позитивну світоглядну позицію особистості; сприяти формуванню практичних навичок опанування себе в різних ситуаціях, оволодіти елементарними прийомами релаксації та уатотренінгу.

Учасники тренінгу були ознайомлені з тим, що стрес - це захисна реакція організму, яка має допомогти йому подолати складні життєві ситуації. Цікаво була зроблена характеристика стресів та їх класифікація, яка включає такі види стресів, як фізіологічний, психологічний, інформаційний та емоційний. За допомагою вправи "Ромб Н.Пезешкіна" кожен учасник тренінгу зробив для себе балансну модель життя, визначив свої сильні сторони та здібності, позитивні риси характеру й прокоментував те, як вони допомагають у повсякденному житті. Заслуговує також на увагу вправа-розминка "Австралійський дощ", метою якої було забезпечити психологічне розвантаження учасників. Поради про подолання стресу групи "Троянда" та "Ромашка" мали можливість викласти на папері з подальшим обговоренням.

Проведений тренінг мав успіх, оскільки кожен його учасник залишив приміщення, де проводилось заняття з хорошим настроєм та позитивними емоціями.

ФОТОЗВІТ:

Переглядів: 770 | Додав: khil | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: