MENU
Головна » 2014 » Грудень » 01

    Пам'яті мільйонів українських селян, які загинули мученицькою смертю від голоду, пам'яті українських сіл і хуторів, які щезли з лиця землі після найбільшої трагедії ХХ століття був присвячений  загальноліцейний захід "І запалали свічки пам'яті та скорботи".  Вчитель  історії Ільницького спортивно-гуманітарного ліцею  Керестей Світлана Юріївна та учні IV курсу розповіли   про  трагічні сторінки історії України. 

   Період голодомору 1932-1933 років можна означити одним словом - "ЖАХ". Жах у тому, що українські села вмирали у страшних муках голоду, що в українському селі знищувались усі ознаки людяності. Панували наруга над людською сутністю, злодійства, доноси, грабунки, побої і розстріли. Панувала апатія смерті. 

   Учням важко було говорити про ті страшні сторінки української історії, але ще важче мовчати. Бо "...коли вмирає людина, зникає цілий с ... Читати далі »

Просмотров: 539 | Добавил: khil | Дата: 01.12.2014 | Комментарии (0)

     Днями практичним психологом ліцею Ромочівською Марією Федорівною був проведений тренінг з учнями ІІІ та ІІ курсу на тему "Толерантність і конфлікти".

     Марія Федорівна ознайомила учасників тренінгу з поняттям "толерантність". Вона наголосила на тому, що толерантність людей є найважливішою умовою миру і злагоди в сім'ї, колективі та суспільстві. Психологічне заняття було насичене різною цікавою інформацією теми заняття та видами роботи. Учні мали нагоду почути цікаві думки визначних людей про толерантність, виконували вправи "Як проявити толерантність у  вирішенні конфліктних ситуацій?", вправу  "Кошик",  "Повітряні кулі", дізналися про п'ять стратегій поведінки в конфліктних ситуаціях, почули і проаналізували  "Притчу про аксакала" та "Притчу про щастя", взяли участь в анкетуванні, яке допомогло учням проан ... Читати далі »

Просмотров: 690 | Добавил: khil | Дата: 01.12.2014 | Комментарии (0)